Scroll Top
Rambla del Raval 29-35, 08001 Barcelona Catalunya Espanya

Es consoliden i es segueixen creant noves cooperatives pel treball digne al Salvador

Cooperativa Salvador

S’han creat tres noves cooperatives als departaments de La Libertad, Santa Ana i San Salvador, que se sumen a les que ja estan funcionant en altres departaments del país. El propòsit d’aquest projecte i de les cooperatives, que elaboren productes de fleca, és millorar les condicions de vida de dones de les àrees rurals i semiurbanes, especialment de mares solteres, i a la vegada de la comunitat on s’ubiquen, amb l’aportació de productes alimentaris a preus assequibles, atesa la profunda crisi econòmica que travessa El Salvador.

Gràcies a aquest projecte finançat pels ajuntaments d’Esplugues de Llobregat, Granollers, Alella i el Masnou, també s’ha pogut adquirir un vehicle, un element imprescindible en un país sense un transport públic eficient i amb una xarxa de carreteres molt deficitària, on el vehicle es un element imprescindible que s’utilitza per a la totalitat de projectes que es duen a terme arreu del Salvador,  ja que serveix per transportar l’equip formador, els forns, els materials i els productes alimentaris.

El vehicle que s’utilitzava fins ara estava molt malmès a causa dels anys i, sobretot, per l’ús intensiu que se’n feia i per les difícils condicions d’accés a moltes de les comunitats on s’ubiquen les cooperatives. Així, doncs, s’ha comprat un vehicle de segona mà per substituir l’existent, que darrerament patia moltes avaries que provocaven demores i ajornaments de formacions programades.