Scroll Top
Rambla del Raval 29-35, 08001 Barcelona Catalunya Espanya

Centre Català d’Empreses i Drets Humans: l’eina per lluitar contra les vulneracions de les empreses transnacionals

Empresa i dretrs humans

Més de 8.000 entitats, entre elles Sindicalistes Solidaris i la UGT de Catalunya, hem promogut una proposta de llei per a la creació d’un centre català d’empreses i drets humans, que tingui com a objectiu vetllar perquè la internacionalització de l’economia catalana no generi impactes negatius i no es vulnerin els drets humans, especialment en els països del Sud. També es vol que totes les empreses que operen a casa nostra o presten serveis a qualsevol administració pública catalana respectin escrupolosament els drets humans i mediambientals, tant al territori català com a l’exterior.

La proposta de llei va ser registrada al Parlament de Catalunya el juliol de 2021, amb el suport  del PSC, ERC, Junts, la CUP i els comuns, però encarà no ha estat tramitada, cosa que demostra una certa doble moral política. Cal que aquest Centre sigui una realitat com més aviat millor.

El Centre serà un organisme públic i independent que retrà comptes a la societat civil, al Parlament i al Govern de la Generalitat. La seva principal tasca serà la de fer seguiment i  avaluació de l’impacte de les empreses catalanes o transnacionals amb presència a Catalunya sobre els drets humans o mediambientals en comunitats o regions d’altres països. Aquest organisme públic suposarà un important avenç en la regulació del sector empresarial per tal de preservar els drets humans de tota classe. Més de 3.000 empreses catalanes operen a l’exterior, de forma directa o mitjançant més de 7.500 filials

.