Scroll Top
Rambla del Raval 29-35, 08001 Barcelona Catalunya Espanya

Exposició virtual A PIE DE VALLA de José Antonio Sempere

Clica per navegar per l’exposició

Ja podeu accedir a l’exposició virtual A PIE DE VALLA del fotògraf José Antonio Sempere: un testimoni feridor, ara en format virtual per a facilitar la difusió i, ens agradaria, la compartició. Esperem que us agradi aquest nou format que ens acosta un testimoni tan valuós.

Descarregar guia tècnica EXPO

Sobre l’Expo…

Malauradament, des de fa ja massa anys estem convivint amb una crisi humanitària, la mal anomenada crisi dels refugiats. Precisament, aquestes persones el que busquen és refugi, i en algun país d’Europa, i com bé diu la definició del terme, són persones obligades a fugir del seu país per patir persecució per motius de raça, religió, nacionalitat, opinions polítiques, pertinença a un determinat grup social, de gènere o orientació sexual.

Les xifres oficials parlen de més de 68,5 milions de persones que s’han vist obligades a fugir per la guerra, la violència i les greus violacions dels seus drets fonamentals. Això supera amb escreix les xifres registrades des de la II Guerra Mundial.

En el nostre territori ens trobem amb la frontera sud espanyola, que és la tercera via d’entrada a Europa de persones refugiades i migrades pel mar Mediterrani. La situació allà és insostenible i cal continuar parlant-ne i explicant el que passa.

L’exposició fotogràfica «A pie de valla. Frontera Sur» del fotoperiodista ceutí Antonio Sempere, mostra la duresa i la realitat de les persones que arriben als campaments del Marroc, intenten el «salt» i, en alguns casos, arriben a Ceuta. La mostra consta d’una selecció de 50 fotografies de persones que arrisquen la seva vida per intentar saltar la tanca ubicada al nostre país.

Darrere de cada imatge hi ha una persona, una història, una família i una vida humana que només busca una oportunitat per a una vida millor. Des de les institucions locals cal seguir fent difusió amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania.