Scroll Top
Rambla del Raval 29-35, 08001 Barcelona Catalunya Espanya

 Dona, Igualtat i Treball Digne al Marroc, Fase II

 “Dona, Igualtat i Treball Digne al Marroc, Fase II” Mujeres Marruecos

L’objectiu del projecte és visibilitzar les dones, fomentar la seva participació dins de les mateixes estructures sindicals, perquè formin part de les executives i puguin ser interlocutores, tant amb els companys com amb les empreses.

En l’actualitat les treballadores marroquines militen en sindicats, però pràcticament no participen en els òrgans executius. Això té diverses causes culturals i religioses, com la submissió endèmica envers els homes, la falta de confiança en elles mateixes i el masclisme.

En aquesta fase, la segona, es realitzaran dos cursos de formació de formadors per tal d’agilitzar l’organització de les jornades formatives arreu del territori.

Es realitzaran 45 formacions a les regions i sectors seleccionats en les quals no només participen les dones sindicalistes, també els membres de les diferents direccions sectorials i regionals dels sindicats marroquins, la totalitat dels quals són homes.

Cada formació teòrica, on es tractaran temes legislatius i d’igualtat, va acompanyada d’accions de difusió i incidència com visites als treballadors i treballadores a les empreses i  als polígons industrials i el repartiment de tríptics i cartells al carrer, on es visualitzin les dones com a referents i líders sindicals.

Al finalitzar aquest projecte, totes les executives regionals i sectorials dels sindicats hauran de tenir una dona encapçalant la Secretaria de la Dona i els seus corresponents equips. Al mateix temps, es busca que almenys un 25% de les places a les diferents executives siguin dones.

Per tant, en aquesta fase del projecte es farà un treball intensiu per apoderar les dones perquè tinguin eines suficients per defensar els seus drets laborals, econòmics, culturals i socials.

A causa de la Covid-19, el govern marroquí va decretar durant mesos el confinament total de la població i posteriorment restriccions en la celebració de reunions, formacions i trobades. A causa d’això, les activitats previstes en el projecte s’han vist alterades.

Per poder continuar amb el procés formatiu s’ha decidit fer totes les formacions possibles de manera telemàtica.

Àmbit d’actuació: Enfortiment sindical i social, promoció dels drets humans laborals i de gènere

Socis locals: Federació de Sindicats Democràtics (FSD), Confederació Democràtica del Treball (CDT)

Import total:  90.788,46 euros

Subvencions aprovades:  77.615 euros

Entitats finançadores: ajuntaments de Terrassa, Sabadell, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Viladecans i Gavà

Durada: 1 de juliol de 2020 al 30 de juny de 2021