Scroll Top
Rambla del Raval 29-35, 08001 Barcelona Catalunya Espanya

CONTINUEM IMPULSANT EL TREBALL DIGNE AL SALVADOR AMB FORMACIÓ, ACTIVISME I DUES NOVES COOPERATIVES

Maquiles

El projecte «Drets humans laborals per les treballadores de les maquiles del Salvador. Fase II» ha permès continuar ampliant arreu del Salvador el nombre de cooperatives pel treball digne. En aquesta ocasió se n’han creat dues als municipis de Colón i San Juan Opico. Aquestes cooperatives han format dos grups de deu dones en fleca i pastisseria, seguretat alimentària, comptabilitat, comercialització, cultiu d’un hort ecològic, obrador de melmelades i conserves i cria de tilipa.
També es va crear l’Espai Dona, adreçat a les treballadores de les maquiles, on s’ha impartit capacitació en treball digne, drets humans, legislació, equitat de gènere i salut sexual reproductiva a 72 dones i 9 homes. Les formacions els han proporcionat eines i coneixements perquè puguin reivindicar i defensar els seus drets. També s’han fet cinquanta accions de denúncia, informació i divulgació als centres de treball i en zones properes a les maquiles. Les participants en aquest espai també han rebut formació en salut sexual reproductiva i equitat, ja que és una de les principals vulneracions de drets que pateixen les dones salvadorenyes; a les sessions es treballa a partir de casos pràctics dels diferents tipus de violència que pateixen en el seu quefer diari i de com arribar a un escenari d’igualtat entre gèneres, a més a més de conèixer les diferents parts del cos i dels drets sexuals i reproductius.
El nombre de participants ha duplicat l’inicialment previst a causa de l’alta demanda per part de les beneficiàries del projecte.
Aquest projecte s’ha dut a terme mitjançant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i ha estat possible gràcies al suport dels ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada i Santa Coloma de Gramenet.