Scroll Top
Rambla del Raval 29-35, 08001 Barcelona Catalunya Espanya

Activitats d’educació transformadora per una ciutadania global

Punt de llibre

Els projectes de cooperació internacional han d’anar acompanyats d’accions de sensibilització a casa nostra per tal de mostrar i conscienciar la societat de les desigualtats i injustícies que hi ha al món. Només amb una ciutadania informada, crítica i compromesa podem avançar cap a la justícia global.

Amb aquest objectiu, i amb el suport de la Diputació de Barcelona, realitzem activitats d’educació transformadora, amb la incorporació, aquest 2023, de nous materials que mostren i apropen a la ciutadania el coneixement dels drets humans, dels ODS i de les desigualtats existents, perquè només coneixent-los, podem defensar-los.

Al catàleg de materials ja existent, s’hi han afegit:

DRETS HUMANS I ART

Un llibre que ens convida a fer un viatge per l’art relacionant les obres amb els drets humans. Hi trobareu obres d’autors de diferents èpoques, estils, procedències i gènere. Cadascun dels drets humans es relaciona amb una obra visual, un llibre, una pel·lícula i una música.

L’art ens ofereix pensaments i emocions, és a dir, ens regala l’essència de la nostra espècie. Seguint aquest fil, doncs, potser és l’art allò que ens fa humans.

D’AQUÍ I D’ALLÀ

Nou conte il·lustrat dirigit a nens i nenes de 5 a 8 anys. El conte de l’escriptora de literatura infantil, Tina Vallès, amb il·lustracions de Laura Magrinyà, ens mostra la història d’una nena que junt amb la seva família van haver de marxar lluny de la seva terra i començar una nova vida, i com a la nena se li plantegen problemes d’identitat.

PUNTS DE LLIBRE “Abecedari de la Solidaritat”

Un material que és molt ben rebut per la ciutadania i que ens permet apropar alguns dels conceptes més rellevants del món de la solidaritat i la cooperació. Cada punt de llibre és una lletra de l’abecedari i es basa en les il·lustracions i textos del llibre i de l’exposició “Abecedari de la Solidaritat”.

També s’ha reeditat el quadern de treball per a infants “Tenim Drets!” que es va esgotar ràpidament, ja que és un material amb molt bona acollida entre el professorat i en  l’àmbit del lleure. A través d’aquest llibre, amb activitats transversals de les diferents matèries educatives, es donen a conèixer alguns dels principals drets humans.