Scroll Top
Rambla del Raval 29-35, 08001 Barcelona Catalunya Espanya

Acabem de presentar el SUD#23 en un lloc entranyable per a tots aquells i aquelles que creiem fonamental la conservació de la memòria de les classes treballadores. Ha estat al Centre d’Estudis de l’Hospitalet rodejats de llibres i materials -com podeu comprovar a la foto- que apleguen els records i materials de la segona ciutat de Catalunya. Amb Joan Barrachina, Manuel Domínguez i Nicolás Cortés com amfitrions i el nostre director Paco Neira com a convidat i després de repasar breument el llarg recorregut d’una publicació que s’acosta als 20 anys d’activitat, la conversa s’ha centrat en els canvis que ha registrat la cooperació i el sindicalisme als darrers anys.

Els projectes que SINDICALISTES duu a terme són ara més concrets i precissos quant a objectius materials i ideològics, mirant d’afavorir l’apoderament dels treballadors i la millora de les seves condicions laborals, i de retruc influeix més enllà. Com es va remarcar a la conversa, aquesta circumstància, pot arribar a superar l’inicial abast geogràfic i dificultar el “dumping” internacional doncs augmenta la consciència del Treball Digne i de resistència front la globaliztació arrabassadora dels drets laborals.

D’aquesta manera la conversa va apuntar nous grans reptes per a l’acció sindical del segle XXI, que ha de ser actualitzada. Com ara un sindicalisme que ha d’incloure-hi de manera inequìvoca la defensa del treball sostenible social però també ecològicament, desterrant el desenvolupisme irracional i destructiu que accelera l’inqüestionable canvi climàtic. Una acció sindical que recolzi el replantejament dels procesos de producció i comercialització dels productes i serveis amb l’objectiu de minvar l’impacte al medi ambient: les empreses verdes.