Scroll Top
Rambla del Raval 29-35, 08001 Barcelona Catalunya Espanya

Pla d’Acció per a una educació transformadora per una ciutadania global a la província de Barcelona Fase II

Pla d’Acció per a una educació transformadora per una ciutadania global a la província de Barcelona Fase II

L’educació transformadora per a la ciutadania global basada en la sensibilització, educació-formació, recerca i mobilització socials és la base d’aquest projecte, que vol apropar el coneixement i el debat entre la població per assolir una ciutadania crítica, solidària, coneixedora, compromesa  en la defensa dels drets humans i activa.

Aquest Pla incideix a través d’exposicions, publicacions, accions i actes divulgatius en la sensibilització de la població  a contribuir a la construcció d’una ciutadania conscient, formada, crítica, activa i mobilitzada per a transformar les relacions estructurals que provoquen les injustícies globals. Fomentar el debat entre la població en general i especialment entre els treballadors i treballadores sobre les desigualtats existents.

Aquest pla consta d’exposicions i publicacions:

  • “ODS: reptes compartits” exposició pensada per apropar a la ciutadania els objectius de desenvolupament sostenible impulsats per l’ONU d’una manera planera i àgil, i que visualitzi que amb uns petits canvis en la vida quotidiana es pot contribuir a millorar la situació tant a nivell local com global.

A causa del confinament, del tancament d’espais municipals i de les actuals restriccions d’aforaments per la pandèmia de la covid-19, l’exposició s’ha transformat en 17 càpsules de vídeo.

  • «A pie de valla. Frontera sur» exposició amb imatges del fotoperiodista J. Antonio Sempere que van ser preses durant l’any 2016 i ens mostren imatges d’aquells que intenten saltar la tanca de la frontera sud a la recerca d’oportunitats d’una vida millor. Trobem imatges dels campaments en territori marroquí, de la tanca i dels centres d’internament a l’Estat espanyol.
  • «El infvierno serbio» exposició del fotoperiodista J. Antonio Sampere que ens mostra el treball realitzat durant els dos darrers anys en els camps de refugiats serbis. En aquesta mostra fotogràfica, trobem imatges de les dures condicions de vida en què sobreviuen homes, dones i infants que intenten arribar a Europa a través del país serbi.

A conseqüència de la pandèmia del covid-19 s’ha hagut de suspendre la majoria de les exposicions programades. Però s’han reconvertit en exposicions virtuals

  • «ODS al món» llibre il·lustrat dirigit a nois i noies de 3r i 4t d’ESO en que s’expliquen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i que té com a objectiu donar a conèixer, sensibilitzar i educar als joves i infants en els valors de la solidaritat per tal de fornir a la ciutadania crítica del futur. Aquest llibre anirà acompanyat d’un material pedagògic perquè educadors, docents i famílies puguin aprofundir en els continguts.
  • «Abecedari de la Solidaritat» és un llibre de conscienciació i sensibilització adreçat a nois i noies de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n de l’ESO. Consisteix en un llibre il·lustrat a color a on cadascuna de les lletres de l’abecedari s’associa als drets humans i/o a un valor lligat a la solidaritat, la igualtat i la cooperació. Aquest llibre va acompanyat d’una programació didàctica inclusiva en la diversitat per ser desenvolupada a les aules. Es faran presentacions a diferents municipis de la província de Barcelona, adreçats a nois i noies i a docents, educadors i famílies.

Presentació virtual del llibre Abecedari de la solidaritat

  • Enviament de 4 números d’Infocooperació, butlletí informatiu trimestral que reben els afiliats i afiliades de la UGT de Catalunya.
  • Difusió d’activitats a través de les xarxes socials. Estem presents a la pàgina web de l’entitat (sindicalistessolidaris.org) i des dels diferents comptes de Sindicalistes Solidaris a les xarxes socials (Facebook: www.facebook/sindicalistessolidaris, Twitter: @sindicalistes, Instagram @sindicalistessolidaris).

 

Àmbit d’actuació: Educació transformadora per una ciutadania global

Import total: 71.246,97 euros

Subvencions aprovades: 51.840,00 euros

Entitats finançadores: Diputació de Barcelona

Durada: 1 de gener a 31 de desembre de 2020.